Klokan bažinný

(Wallabia bicolor)

 

Třída: savci, Řád: vačnatci, Čeleď: klokanovití

Zeměpisné rozšíření: jihovýchodní Austrálie

Biotop: zarostlé mokřiny, hustý lesní podrost

Potrava: tráva, byliny, keře, semenáčky stromů i houby

Rozměry: délka těla 67 – 84 cm, ocas 64 – 86 cm, výška průměrně 70 cm, hmotnost 10,5  20 kg

Rozmnožování: Samice je březí 33 – 38 dní a rodí 1 mládě, které nosí 8 – 9 měsíců ve vaku.

Zajímavosti: Na rozdíl od jiných klokanů vyhledává poměrně běžně ochlazení ve vodě. Má pestrý jídelníček a bez újmy žere i některé pro člověka jedovaté rostliny. Samice může znovu zabřeznout už osm dní předtím, než porodí předchozího potomka.

(Text je citace z popisku v pražské ZOO)

   
   

 

Zpět